ΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ?

 

Σε τι μας χρησιμεύουν τα αμορτισέρ?

Τα Αμορτισέρ και τα Ελατήρια αποτελούν το σύστημα ανάρτησης του αυτοκινήτου και καθώς συνεργάζονται μεταξύ τους ελέγχουν την κατακόρυφη ταλάντωση των τροχών και την αυξομείωση της απόστασής τους από το κυρίως σώμα.

Η χρησιμότητα των αμορτισέρ και ελατηρίων είναι σημαντική , αφού βοηθούν στην ομαλή οδηγησιμότητα του οχήματος, καθώς και στην απόσβεση των κραδασμών, άρα και την άνεση στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνονται τα βασικά μέρη ενός αμορτισέρ: 

                                                                                 

 

Κάθε πότε πρέπει να ελέγχω τα αμορτισέρ?

Τα αμορτισέρ πρέπει να ελέγχονται κάθε 30.000χλμ περίπου για φθορές και να αντικαθίστανται μόλις ο τεχνικός διαπιστώσει πρόβλημα.

 

Πότε οδηγούμαστε στο συνεργείο?

Όταν οδηγώντας παρατηρήσουμε ότι ακούμε έντονο θόρυβο σε κάθε αλλαγή του οδοστρώματος, ή υπάρχουν έντονες ταλαντώσεις με αργή επαναφορά σε κάθε μικρή λακκούβα , ή ασυνήθιστος θόρυβος που προέρχεται από τον έναν τροχό. Τότε πρέπει να επισκεφτούμε το συντομότερο το συνεργείο μας. Δεν είναι απαραίτητο ότι έχουν πρόβλημα τα αμορτισέρ μας, υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι κάτι συμβαίνει και μπορεί το πρόβλημα να μην είναι τόσο ακίνδυνο.

Βάζοντας καινούργια αμορτισέρ απολαμβάνουμε ομαλή οδήγηση, πολύ καλή πέδηση στο οδόστρωμα , κράτημα του οχήματος σε απότομες ταλαντώσεις κακού οδοστρώματος, άνεση στους επιβάτες και άμεση ανταπόκριση σε αιφνίδιο φρενάρισμα.  ​

 

 

Τα ελατήρια έχουν μεγαλύτερη μακροζωία από τα αμορτισέρ, κρατούν το αυτοκίνητο στο σωστό ύψος, καθώς απορροφούν τις πλευρικές κυρτώσεις του οχήματος στις στροφές. Πρέπει να ελέγχονται στα τακτικά σέρβις του αυτοκινήτου , αλλά και σε κάθε αλλαγή που βλέπει ή ακούει ο οδηγός στους τροχούς του οχήματος. Και όπως γνωρίζει ο οδηγός το αυτοκίνητό του δεν το γνωρίζει κανείς.!!!   Επίσης κάθε πρόσκρουση του αυτοκινήτου , μας οδηγεί αυτόματα στον έλεγχο του συστήματος ανάρτησης.

Καλό είναι να έχουμε εμπιστοσύνη σε ειδικούς που ξέρουν να μας καθοδηγήσουν, που έχουν δοκιμάσει πολλές διαφορετικές επιλογές και η εμπειρία τους θα μας προσφέρει αμερόληπτα την καλύτερη δυνατή λύση. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε σωστούς τεχνικούς και κατάλληλα ανταλλακτικά για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνουμε υπόψιν μας τις διαδρομές που κάνουμε, τα φορτία που κουβαλάμε τόσο στην καθημερινότητα όσο και στις εκδρομές μας , καθώς και τον τρόπο που οδηγούμε.

 

 

Κάθε οδηγός έχει διαφορετικές απαιτήσεις από το αυτοκίνητό του, αλλά και κάθε αυτοκίνητο συμπεριφέρεται διαφορετικά στο δρόμο, ανάλογα την ανάρτηση που έχουμε επιλέξει. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε μπει σε αυτοκίνητο ίδιο μοντέλο με το δικό μας , με διαφορετική όμως ανάρτηση και μένουμε έκπληκτοι από την οδική συμπεριφορά του.

Σήμερα η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο ώστε μπορούμε να έχουμε κάθε δυνατή επιλογή, ύψους, σκληρότητας, ενίσχυσης, απόσβεσης, ρύθμισης, αλλά και τιμής για όλους τους τύπους οχημάτων.

Στο antalaktiko.com γνωρίζουμε καλά το τεχνικό καθώς και το λειτουργικό μέρος της ανάρτησης και με ένα τηλεφώνημα μπορούμε να σας κάνουμε προτάσεις για την ιδανική, για το αυτοκίνητό σας, λύση. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6932219911.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε τα κορυφαία Bilstein τα οποία εμπιστεύονται για πρώτη τοποθέτηση εταιρείες όπως οι BMW, MERCEDES-BENZ, PORSCHE, AUDI, FERRARI, LOTUS, JAGUAR κ.α. στις καλύτερες τιμές τις αγοράς μόνο εδώ https://goo.gl/GC3wUX.

Καλές διαδρομές!