ΠΩΣ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ....

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

 

ΠΩΣ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Τα τελευταία χρόνια όλοι μας έχουμε δει τις τιμές των καυσίμων στα ύψη και σε κάθε επίσκεψη μας στο βενζινάδικο ,όλο και λιγότερα λίτρα βενζίνης μπαίνουν στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας. Τι πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε την κατανάλωση καυσίμου στο αυτοκίνητό μας; Η κατανάλωση του καυσίμου εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο που οδηγούμε .Ας δούμε λοιπόν μαζί τι μπορούμε να διορθώσουμε στην οδήγησή μας.

1)Πρέπει να επιταχύνουμε αργά και προοδευτικά. Αντίθετα αν ξεκινήσουμε νευρικά και απότομα ,η κατανάλωση διπλασιάζεται, ίσως και περισσότερο.

2)Όταν είμαστε σταματημένοι και ο κινητήρας είναι στο ρελαντί, για αρκετή ώρα, υπάρχει κατανάλωση καυσίμου. Είναι απλό, ας σβήσουμε το μοτέρ, για όσο χρόνο είμαστε σταθμευμένοι.

3)Η καλή συντήρηση του κινητήρα μας, είναι βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του, άρα και την συνετή κατανάλωση.

4)Για να έχουμε χαμηλή κατανάλωση πρέπει να αλλάζουμε ταχύτητες στο σωστό χρόνο ,ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματός μας, και να μην ανεβοκατεβάζουμε τις στροφές του συνέχεια. Οι υψηλές στροφές «καταπίνουν» πολύ καύσιμο.

5)Αν και τα τελευταία χρόνια η αύξηση της θερμοκρασίας μας αναγκάζει να κάνουμε συχνή χρήση του κλιματιστικού, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ανάβοντας το a/c ,αυξάνεται και η κατανάλωση.

6)Μην αφήνετε το πόδι σας επάνω στο φρένο, πατώντας το ελαφρά. Όταν ενεργοποιούνται τα φρένα, ζορίζεται το μοτέρ κ μεγαλώνει η κατανάλωση.

7)Κρατάτε σταθερό τον αέρα των ελαστικών ,για καλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων. Ελέγχετε και συμπληρώνετε αέρα στις σωστές τιμές που ο κατασκευαστής προτείνει,ανάλογα το μοντέλο.

8)Τελείωσε το καλοκαίρι ,ας αδειάσουμε ότι έχει απομείνει στο πορτ-παγκάζ. Κάθε περιττό αντικείμενο, είναι πρόσθετο βάρος για τη μηχανή με αποτέλεσμα να έχουμε και κατανάλωση.

9)Η αλλαγή των φίλτρων επηρεάζει την καλή λειτουργία της μηχανής, και αυτή με τη σειρά της την κατανάλωση. Καθαρίζετε ή αντικαταστήστε έγκαιρα τα φίλτρα του αυτοκινήτου σας.

Αυτές είναι οι συμβουλές που εύκολα και ανέξοδα μπορεί κάποιος να ακολουθήσει και να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου. Καλές διαδρομές.

 

 

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ